A Divi a legnépszerűbb prémium WordPress sablon (theme) amit az Elegantthemes.com fejleszt és forgalmaz. Miért a Divit választottam?

  1. Az első és legfontosabb szempontom az volt, hogy webdesignerként a sablont korlátlan számú weboldal építéséhez felhasználhatom. Ez nagy előnye más sablonokkal szemben amelyek egyszeri díja ugyan kevesebb, de csak egy website létrehozásához használhatók fel és minden egyes új oldalhoz meg kell vásárolni ismét.

2. Továbbá a Divi megvásárlásával nem csak egyetlen témához jutok hozzá, hanem közel 90 téma sablonhoz is, amelyek felhasználásával könnyedén létrehozhatunk weboldalakat pl. ingatlan irodáknak, ügyvédeknek, cukrászdáknak, pizzériáknak, iskoláknak, non-profit szervezetknek stb. Nem mellékesen a fejlesztők olyan fizetős pluginjait is korlátlanul használhatjuk, mint a Bloom Opt-in, amivel e-mail feliratkozó ablakot hozhatunk lére vagy a Monarch, amely a közösségi oldalakon való népszerűsítésünket segíti elő. Megkapjuk továbbá a Divi Visual Builder plugint ami az egyik legklasszabb oldalépítő bővítmény, könnyű vele dolgozni és szinte csak a fantáziánk szab határt annak, hogy mit hozunk létre vele.

3. A Visual Builderrel szorosan összefügg, hogy a Divi következő legvonzóbb tulajdonsága számomra – és igazából az egyik döntő tényező ami miatt mellette tettem le a voksom -, a könnyű kezelhetősége és a testreszabhatósága. Webdizájnerként fontos szempont, hogy mennyi idő alatt és milyen formában szabhatok testre egy sablont. A Divi szinte minden eleme módosítható: a betűk színe, mérete, a gombok háttere, kerete, mérete, a boxok árnyékolása stb., és a személyes kedvenceim a szakasz elválasztók amelyek által igazán dizájnossá tehetjük a weboldalunkat. 😊

4. Az előző ponthoz kapcsolódik, hogy a Divihez ún. valós idejű design tartozik, tehát ha a Visual Buildert használjuk akkor azonnal látjuk a website front oldalán, hogy milyen változtatást hajtottunk végre, legyen szó betűméret növelésről vagy csökkentésről, a szakaszok közötti távolság beállításáról, gombok színének módosításáról vagy bármely egyéb módosításról.

Az is egy nagyon kényelmes megoldás, hogy az oldalon lévő szövegre elég oda kattintani és máris át tudjuk írni, nem kell külön felugró kezelő panel a szöveg átírásához.

 

  1. Előnyei közé tartozik az is, hogy év közben nagyon sok fejlesztés, újdonság van hozzá. Továbbá sok angol nyelvű oktató videó (tutorial) áll a rendelkezésünkre, hogy megfelelően elsajátítsuk a Divi kezelését.